Uuden blogin eka lastu

Aku Ankassa oli kerran jakso, jossa Roope-setä halusi kirjailijaksi. Pelle Peloton keksi laitteen, joka tuotti tekstiä paperille käyttäjän nukkuessa. Pian koko kaupunki oli täynnä kirjailijoita. Kaikki spedetkin kauppasivat omia hengentuotteitaan, mutta kukaan ei jaksanut lukea niitä.

 

Olisiko tilanne vähän samanlainen some-Suomessa? Ehkä. Hyvin moni haluaa sanoa jotain blogissa, Facebookissa, Twitterissä tms. Ja mikäs siinä. Kyllä maailmaan tekstiä mahtuu. Sitä paitsi blogeja myös luetaan.

 

Niinpä minäkin olen päättänyt toteuttaa haaveen omasta blogista. Suurin osa teksteistäni tulee varmasti liittymään politiikkaan. Sen parissa kun päivät ja viikot pitkälti kuluvat. Valtiosihteerinä saa nähdä ja kuulla paljon. Minulle ei ole sijattu vuodetta vallan kammareihin tai katettu paikkaa simpukkapatojen ääreen. Voisin kuitenkin sanoa olevani politiikan halkoliiterissä. Aina välistä pääsee käymään siellä vallan kammareissa, kun kakluuniin tai tuvan uuniin pitää lisätä puita. Kokemusta on myös ajasta (oppositiossa), jolloin ovet eivät talosta aukene. Mutta politiikan tontilla on silloinkin oltu.

 

En tiedä, innostuuko tätä kukaan lukemaan, mutta sehän ei estä kirjoittamista. Kirjoittaminen käynee myös terapiasta. Ja aina välistä on hyvä laittaa asioita ylös. Jäävät paremmin mieleen.

 

Politiikan lisäksi saatan välistä kommentoida muitakin aiheita – omia kiinnostuksen kohteita. Tykkään kovasti mm. jalkapallosta, kirjallisuudesta, luonnossa liikkumisesta (etenkin merestä; ainakin rannoilla kävelystä. Purjehdusta olen vakavasti harkinnut ja kirkkoveneellä olen soutanut kerran), vanhoista englantilaisista autoista, kielistä ja musiikista.

 

Aku Ankka, Spede ja kirkkovene mainittu. Politiikan vaikuttajan – jos ei muuten niin äänestäjän – ensimmäinen lastu on valmis.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat