Mitta on tullut täyteen

Suomen kantokyky on ylittynyt pakolaiskriisissä. Eilen tuli 30 000 turvapaikanhakijan raja tänä vuonna täyteen. Kriisi on maallemme valtava ja kallis haaste. Myös turvallisuusnäkökulmasta.

 

Kempeleen raiskaaja oli mitä ilmeisimmin turvapaikanhakija. Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun tällaista tapahtuu. Seksuaalisen häirinnän määrä on lisääntynyt eksponentiaalisesti. Myös muu rikollisuus on lisääntynyt. Järjestyshäiriöt ovat vastaanottokeskuksissa arkipäivää.

 

Kaikki turvapaikanhakijat ja pakolaiset eivät tietenkään ole rikollisia. Joukossa on paljon niitä, jotka tarvitsevat apuamme. Mutta mitta on tullut täyteen. Nyt on aika tehdä päätös siitä, että Suomi ei ota vastaan turvapaikanhakijoita, ennen kuin tällä hetkellä jonossa olevat hakemukset on kaikki käsitelty, kielteisen päätöksen saaneet karkotettu maasta ja myönteisen päätöksen saaneet kotiutettu.

 

Poliisi sanoo, että Kempeleen järkyttävän tapauksen kohdalla ei pidä ylireagoida. Olen samaa mieltä. Pitää reagoida järkevästi. Tehdä oikeat johtopäätökset ja toimia niiden mukaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Aikaa sitten, kerrannaisvaikutuksia ei näköjään kukaan edes viitsi laskea tai ymmärrä, ei ainakaan kukaan maahanmuutajamyönteinen eli toimitaan kädestä suuhun menttaliteetilla 5-vuotiaan tasolla mutta ilmeisesti Suomi on sitten vaan niin täynnä laskutaidottomia päättäjiä eli olemme saaneet mitä tilanneet. Elintasopakolaiskriisi olisi hoidettavissa viikossa, jos halua ja kykyä päätöksiin olisi ilman, että humanitääriset puolet tulisi loukatuiksi. Nekin päätökset tullaan vielä tekemään alle viiden vuoden, joita Orpo pitää nykyään mahdottomana. Orpo kun vaan seurailee muita maita eikä näytä johtajuutta, jolla homma olisi jo pulkassa. Miljardit olisi vaan säästettävissä ja käytettävissä ihan omiin ongelmiin jos toimittaisiin nopeutetussa aikataulussa.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Suomi on todellakin vaikeuksissa näiden pakolaisten kanssa. Meidän on pistettävä raja todellakin väliaikaisesti kiinni ja hoidettava nämä nykyiset maaahanmuuttajat ensin. Ja jos tulee kielteinen turvapaikkapäätös, karkotus pitää toteuttaa heti eli seuraavalla lennolla pois. Sama juttu myös jot tekee rikoksia turvapaikkapäätöstä odotellessa. Mutta näköjään hallitus haluaa vain tehdä kuten EU määärää. Perussuomalaisetkin tuntuvat hyväksyvän tämän asian hiljaa. Mutta eivät näköjään uskalla sanoa vastaan hallituskriisin ja uusien vaalien pelossa.

Toimituksen poiminnat