Hallitus on puolivuotias

Tänään tulee kuluneeksi tasan puoli vuotta siitä kun Juha Sipilän hallitus aloitti työnsä. Nopeasti on aika mennyt.

 

Hallituksen alkukausi on ollut haastava. Lähes joka viikolle on riittänyt oma kriisinsä. On ollut Kreikkaa, ennennäkemätön pakolaistulva, Talvivaaraa, Fennovoimaa, Venäjä-sanktioita, ETYJ-selkkauksia, yhteiskuntasopimuksen kaatumista, korvaavia toimia, lakkoja, mielenilmauksia ja sotea... noin niin kuin alkajaisiksi. Ja kaikki tämä äärimmäisen vaikeassa taloustilanteessa ja turvallisuuspoliittisesti kiperässä ajassa.

 

Meillä on kuitenkin maassa hallitus, joka kykenee tekemään päätöksiä. Keskusta, Perussuomalaiset ja kokoomus on toimiva yhdistelmä. Tulosta syntyy.

 

Kun hallitusneuvottelujen aikaan puhuttiin, kuinka Smolnassa on vain yksi yhtenäinen hallituspuolue, moni vääräleuka irvaili ja mutisi, että kyllä se arkitodellisuus vielä tulee vastaan.

 

On se tullut. Monta kertaa. Tai paremmin sanottuna joka päivä. Mutta edelleen hallitus pelaa yhtenäisenä joukkueena. Joka päivä.

 

Iso kiitos tästä kuuluu pääministeri Juha Sipilälle.

 

Juha Sipilä on epätyypillinen pääministeri. Hän asettaa maan edun oman etunsa edelle. Sipilän tavoite on kääntää Suomen suunta nousuun. Tavoitteen saavuttaminen vaatii paljon hankalia päätöksiä, jotka eivät ole kaikkien mieleen. Haukkuja tulee mutta karavaani kulkee. Sipilän hallituksessa tavoite on panna maa kuntoon, ei kasvattaa hallituspuolueiden gallupkannatusta.

 

Sipilä on monessa yhteydessä osoittanut toimivansa omalla tyylillään. Sote-kriisin ratkettua hän lensi Helsingistä Ouluun ambulanssilennolle varustetulla koneella ja istui koko matkan vessanpöntön kannella. Ainoan oikean istumapaikan hän antoi vaimolleen.

 

Tempaus herätti mediassa irvailua. En käsitä, miksi. Sipilällä oli lippu reittilennolle, mutta sote-neuvottelujen takia hän ei ehtinyt koneeseen. Sipilä olisi voinut ilmoittaa Ouluun, ettei hän pääse tilaisuuksiin, joihin oli lupautunut.

 

Moni muu olisi tehnyt niin. Mutta ei Sipilä. Hän maksoi ambulanssilennon omasta pussistaan päästäkseen hoitamaan velvollisuutensa.

 

Sipilän kanssa on ilo tehdä töitä. Siinä on sellainen tekemisen meininki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Vähintään Samuli tässä liiottelee. Toisaalta koko kirjoitus menisi myös salaivana. Joka tapauksessa, näkisipä vaan milloinka "tulosta syntyy", sillä "nopeasti on aika mennyt".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivottavasti kukaan äkillistä siirtokuljetusta vaativa huonokuntoinen potilas ei joutunut kärsimään tämän varakkaan poliitikon ostettua ambulanssilennon itselleen.

P.S. Hallitus on edelleen vaippaiässä ja tehtyjä päätöksiä vaihdellaankin päivittäin kuin märkiä vaippoja.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Onhan toi yhtenäisyys nähty. Päätös -> päätös perutaan meiningillä mennään ja siksi hyvätkin ajatukset jää tekemättä, vaikka parempi sekin kuin, että hallituksen valmistelemattomat ja perustuslain vastaiset sekoilut saataisiin ajettua läpi.

Juha Sipilä on todella epätyypillinen pääministeri. Hänen ainoa tavoitteensa on turvata oman omaisuutensa suoja neljän vuoden aikana. Hän on alusta asti sanonut, että neljä vuotta ja mies vaihtoon ja siksi pyrkiikin vain parhaansa mukaan ajamaan nimenomaan omaa ja kavereidensa etua, huomattuaan että öykkäröinnillä ei pysty tekemään asioita.

Nopeasti kasvoi poliitikoksi Sipilä.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

"Meillä on kuitenkin maassa hallitus, joka kykenee tekemään päätöksiä. Keskusta, Perussuomalaiset ja kokoomus on toimiva yhdistelmä. Tulosta syntyy."

:D

Nehän on peruneet melkeen kaikki päätöksensä. Jonku perumisenki ovat peruneet. Sixpäkkiä ikävä. Hallintareksisteriä ajetaan valheilla eteenpäin. Ei näin.

Muok: Ainii ja melkeen kaatuivat jo.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

"Meillä on kuitenkin maassa hallitus, joka kykenee tekemään päätöksiä. Keskusta, Perussuomalaiset ja kokoomus on toimiva yhdistelmä. Tulosta syntyy." Samaa mieltä, mutta auta armias punavihreitä! Joka käänteessä huudetaan hallitusta alas ja lisää velkaa, lisää velkaa, lisää velkaa. Selkärankaa raastaa ajatuskin, että arhinmäet, niinistöt, rinteet, yms pääsevät takaisin vataan.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

"Hallituksen alkukausi on ollut haastava. Lähes joka viikolle on riittänyt oma kriisinsä. On ollut Kreikkaa, ennennäkemätön pakolaistulva, Talvivaaraa, Fennovoimaa, Venäjä-sanktioita, ETYJ-selkkauksia, yhteiskuntasopimuksen kaatumista, korvaavia toimia, lakkoja, mielenilmauksia ja sotea... noin niin kuin alkajaisiksi. Ja kaikki tämä äärimmäisen vaikeassa taloustilanteessa ja turvallisuuspoliittisesti kiperässä ajassa."

Ja paljon on noista jutuista hallituksen taitamattomuuden seurausta.

"Meillä on kuitenkin maassa hallitus, joka kykenee tekemään päätöksiä. Keskusta, Perussuomalaiset ja kokoomus on toimiva yhdistelmä. Tulosta syntyy."

Mitkä päätökset ja tulokset?

"On se tullut. Monta kertaa. Tai paremmin sanottuna joka päivä. Mutta edelleen hallitus pelaa yhtenäisenä joukkueena. Joka päivä."

Niin pelaa, vaikka joidenkin oli käänettävä takkia reilusti.

"Iso kiitos tästä kuuluu pääministeri Juha Sipilälle."

Sipilälle kiitos siitä, että on saannut maan asiat entistäkin enemmän sekaisin.

"Juha Sipilä on epätyypillinen pääministeri. Hän asettaa maan edun oman etunsa edelle. Sipilän tavoite on kääntää Suomen suunta nousuun. Tavoitteen saavuttaminen vaatii paljon hankalia päätöksiä, jotka eivät ole kaikkien mieleen. Haukkuja tulee mutta karavaani kulkee. Sipilän hallituksessa tavoite on panna maa kuntoon, ei kasvattaa hallituspuolueiden gallupkannatusta."

Totta kyllä, että hallituksen pitää tehdä jopa sellaisia päätöksiä joista ei tykätä, mutta kun päätökset tai pikemminkin ideat, ovat olleet pääsääntöisesti niin huonoja, etteivät ole olleet toteuttamiskelpoisia. Ja hallitus ajaa lähinnä suurpääoman ja rikkaiden etuja. Eikä Sipilän konsteilla talous lähde nousuun.

"Sipilä on monessa yhteydessä osoittanut toimivansa omalla tyylillään. Sote-kriisin ratkettua hän lensi Helsingistä Ouluun ambulanssilennolle varustetulla koneella ja istui koko matkan vessanpöntön kannella. Ainoan oikean istumapaikan hän antoi vaimolleen."

Sote-kriisi ratkaistiin Keskustan ja Kokoomuksen ehdoilla, ei Suomen. Tämä malli on ainoastaan kallis ja terveyseroja lisäävä. Ja on kyllä hävytöntä lennellä hätätilanteisiin tarkoitetulla koneella, kun ei itse sitä edes tarvitsisi.

"Sipilän kanssa on ilo tehdä töitä. Siinä on sellainen tekemisen meininki."

Mitä siellä niin kuin tehdään? Siis muutakin kuin revitään kansa kahtia.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Jo oli suistutusta.

En kyllä kovin montaa asiaa osaa yhdistää sipilään tai hallitukseen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Keskustan etu, ei isänmaan, on Sipilän politiikan ohjenuora, sen osoitti itsehallintoalueiden runnominen läpi, sote:n hyväksymisen varjolla. Sipilä on lyhyessä ajassa onnistunut ravistamaan harteitaan hyvän johtajuuden viitan ja viitan alta on paljastunut kepukentän, mutta ennenkaikkea EK:n juoksupoika, jolle vain aikataulut, ei tulokset ovat tärkeitä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Erinomainen kirjoitus Samuli Virtaselta. Sen sijaan kirjoitusta kommentoineet ovat näköjään autuaasti unohtaneet edellisten Kataisen ja Stubbin hallitusten surkean nelivuotiskauden. Kuvittelevatko kommentoijat tosissaan, että puolessa vuodessa kaikki maamme ongelmat olisi tullut korjattua tahi samassa ajassa maamme olisi syösty Sipilän hallituksen toimesta entistä syvempään ahdinkoon. Kaiken kruununa Kilpiäinen-nimisen henkilön todella ala-arvoinen kirjoitus, jossa tämä kirjoittaa mm. "hänen (Sipilän) ainoa tavoite on turvata oman omaisuutensa suoja neljän vuoden aikana". Ilmeisesti Kilpiäisellä on tästä niin pitävä näyttö, että voi reilun kolmen vuoden kuluttua rintojaan röyhistellen uusia sanomisensa vaikkapa tässä lehdessä. Käsitykseni mukaan kaikkein suurimmat syylliset maatamme nyt vaivaavaan sekasortoon ovat demarit, vihreät ja vasemmistoliitto ja näiden apupuolue SAK. Välikysymyksiä, lakkoja ja tukilakkoja on edellisen puolen vuoden aikana jo tullut maailmanennätystahtiin. Ei voi kuin ihmetellä, mihin on kadonnut vielä ennen vaaleja kaikkien osapuolten yhteisesti tunnustama tosiasia jatkuvan velanoton lopettamisesta ja sen onnistumiseksi tarvittavista leikkauksista.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hallituksen touhustelun kädettömyys ja kepulainen siltarumpupolitiikka hallintoalueineen on leimannut kuutta kuukautta..
Mahtaako suunta muuttua. Epäilen.

Toimituksen poiminnat