God Save the Queen

Näin tapaninpäivän iltana ehtinee vielä toivottaa kaikille hyvää joulua! Itselläni pyhät ovat menneet perheen kanssa sukulaisten luona lomaillessa.

 

Yksi joulun ilonaihe oli kuningatar Elizabethin puhe joulupäivänä. Yli 63 vuotta saarivaltakuntaa hallinnut kuningatar puhui rohkeasti oman vakaumuksensa pohjalta.

 

Hänen majesteettinsa puhui joulun sanomasta, toivosta ja valosta. Hän lainasi Johanneksen evankeliumia: "Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa".

 

Hän muistutti myös Jeesuksen käskystä rakastaa lähimmäisiä. Sitä käskyä ei ole helppo noudattaa, mutta pitää yrittää. Ja pyrkiä aina parempaan. Meidän tulee osoittaa kiitollisuutta ihmisille, jotka tuovat rakkautta ja onnea elämäämme ja etsiä keinoja levittää rakkautta aina ja kaikkialla. Toivottomuuteen ei pidä vajota. On parempi sytyttää kynttilä kuin kirota pimeyttä.

 

Kuulostaako yhtään tutulta? Ehkä. Kristinuskon peruskauraa. Mutta valitettavan harvoin sitä enää kuulee. Sen lisäksi on aina ilahduttavaa, kun joku - tässä tapauksessa ihminen, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa - uskaltaa tuoda vakaumuksensa julki. Ja vieläpä kristillisen vakaumuksen, joka ei ole tällä hetkellä juuri missään arvossa länsimaissa.

 

God Save the Queen! Long may she reign!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuo puhe sopisi hyvin vaikka suomalaisen arkkipiispan joulutervehdykseen.

Tapani Lahnakoski

Eiks tää lause olekaan suomeksi, että Jumala aja kuningattarelta parta!

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ihmettelen miksei Suomen vapaa-ajattelijat ole vaatineet Englantia vaihtamaan kansallislaulua saati Englanninvapaa-ajttelijat. Englannin kielisen alkuperäis sanoituksen ensimmäisessä säkeessä pyydetään Jumalalta suojaa ja pitkää ikää kuningattarelle ja suomeksi "Jumala suojahas, sulkeos armossas kuningatar".

Toimituksen poiminnat