Vaihtoehto Guggenheimille

Helsingin kaupunginhallitus päätti tällä viikolla puoltaa Guggenheimin taidemuseon rakentamista Helsinkiin. Seuraavaksi asia etenee kaupunginvaltuustoon.

 

Maan hallitus on linjannut, että Guggenheimia ei rakenneta valtion rahalla. Sama linja saisi olla myös kaupungilla. Tontin antaminen on jo riittävä vastaantulo.

 

Jos hankkeen puolustajat itse uskoisivat arvioihinsa museon vetovoimaisuudesta ja sen positiivisista vaikutuksista esimerkiksi matkailuun, he sjioittaisivat hankkeeseen omaa rahaa. Miksi kukaan ei järjestä lipaskeräystä Guggenheimille? Missä viipyvät tukikonsertit? Nyt kannattaisi käydä helsinkiläisissä hotelleissa ja ravintoloissa kysymässä: uskotteko, että Guggenheimin rakentaminen toisi lisää turisteja Helsinkiin ja lisäisi sitä kautta myös teidän yrityksenne liikevaihtoa? Jos kyllä, silloin teidän kannattaa lähteä mukaan tukemaan hanketta.

 

Itsekin uskon kyllä, että Guggenheim vetäisi Helsinkiin lisää turisteja, mutta ei läheskään niin paljon, että sijoitus tulisi kannattamaan.

 

Guggenheimista tulee mieleen edellinen helsinkiläinen museoprojekti Kiasma. Piti tulla kuuma taidemagneetti. Mutta tulikin ruma rakennus, jossa ei juuri kukaan käy.

 

Guggenheimin arkkitehtikilpailun voitti suunnitelma, joka näyttää latvialaisen jätevedenpuhdistamon ja pahasti nokeentuneen keravalaisen verkkokauppavaraston risteytykseltä. Ei sellaisella kannata rantanäkymää pilata.

 

Mielestäni Guggenheimille kaavaillulle tontille pitäisi rakentaa valtavan kokoinen Muumitalo. Sellainen, joka näkyy vähän pilvisemmälläkin säällä Tallinnaan asti. Talo olisi koko perheen retkipaikka, johon olisi kävelymatka Helsingin ydinkeskustasta. Sen pihamaalla voitaisiin myydä Muumimamman mehuja ja leivonnaisia, Nuuskamuikkusen pyytämää kalaa jne. Korkeutensa ansiosta talo toimisi hyvin myös näkötornina. Japanilaisturisteille voitaisiin räätälöidä spesiaaliesityksiä, joissa muumit treenaisivat sumopainia. Mahdollisuuksien kirjo on valtava.

 

Helsingissä vierailee vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita muumeista. Näille turisteille olisi hyvä tarjota houkutteleva kohde pääkaupungissa.

 

Kun miettikää nyt. Kyllähän Muumit ovat paljon kiinnostavampi ja myyvempi kuin Guggenheim.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Petri Hämäläinen

Kyllä. Muumit ovat kiinnostavampia turisteille kuin turhake-Guggenheim.

Turisteille kiinnostavin Suomi-kohde olisi kuitenkin sauna. Missä saunakeskus tai -museo?

Toimituksen poiminnat