Harmaata työtä

Viime lauantaina 18.2. toimittaja Pasi Koivumaa totesi sanomalehti Karjalaisessa, että Perussuomalaisten kädenjälki näkyy selvästi Sipilän hallituksessa. Perussuomalaiset näyttäytyy saavutustensa valossa maahanmuuttokriittisenä ja EU-vastaisena kurin ja järjestyksen puolueena.

 

Se on juuri näin.

 

Otan yhden, viimeisimmän, esimerkin: Koivumaan mukaan Suomen EU-politiikassa näkyy selvä perussuomalaisten aikaansaama muutos. Täysin totta. Viime viikolla hallituksen EU-ministerivaliokunnassa oli käsittelyssä kerran vuodessa pöydälle tuleva asia; vastuuvapauden myöntäminen komissiolle talousarvion toteutumisesta. Suomen kanta on tiukempi kuin koskaan: Myönnämme vastuuvapauden, mutta samalla kritisoimme korkeaa kokonaisvirhetasoa (3,8 %) ja toteamme, että jatkossa emme voi myöntää kyseistä vastuuvapautta, mikäli kokonaisvirhetaso ei ole selvästi laskussa. Kokonaisvirhetaso tarkoittaa hieman mutkat suoraksi vedettynä rahaa, joka ei ole päätynyt kohteeseensa.

 

Ilman perussuomalaisia ministereitä kanta olisi ollut entisten vuosien tapaan varauksettoman myönteinen. Nyt Brysselissä muut EU-maat ymmärtävät, että Suomen mitta rahojen holtittomassa käytössä on tullut täyteen.

 

Kyseinen asia on tietysti pieni yksityiskohta, joka ei sitä kuuluisaa suurta yleisöä kiinnosta pätkääkään, mutta se on esimerkki siitä, miten Suomen harjoittama EU-politiikka on tiukentunut. Pienistä palasista hahmottuu iso kuva. Maassa on EU-kriittinen hallitus, ja se näkyy kannoissamme.

 

Kun kerran EU-kolhoosissa joudutaan olemaan, täytyy varmistaa, että jäsenyyden hyödyt maksimoidaan ja haitat minimoidaan. Silloin täytyy olla aktiivinen, koko ajan hereillä ja jaksaa tehdä harmaata työtä, joka harmillisen usein jää näkymättömiin… ainakin jos siitä ei itse osaa pitää meteliä. Jos opetuslapset ovat hiljaa, kivet huutavat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat