Antti Rinteen puhe mielenosoituksessa

Vasemmistopuolueet ja muutamat SAK:n liitot ovat masinoineet tälle päivälle mielenosoituksen. Luonnostelin tässä puheenjohtaja Antti Rinteelle puhepohjan, jota saa vapaasti hyödyntää. Jos Rinne haluaisi olla rehellinen, hän puhuisi jotenkin näin:

 

Hyvät kuulijat,

 

Aivan aluksi haluan kiittää kaikkia teitä, jotka mediassa esitetyistä järkiargumenteista ja julkisen liikenteen lakosta huolimatta olette tulleet tänne. Virallisesti olemme kokoontuneet vastustamaan hallituksen aktiivimallia, mutta rehellisesti sanottuna olemme täällä juhlistamassa vasemmistopuolueiden yhteistä vaalikampanjastarttia.

 

Kuten kaikki tiedämme, Suomen talous on kääntynyt kasvuun. Työllisyys paranee. Vienti vetää. Mutta suuria epäkohtiakin on: me emme ole vallassa! Niinpä meidän viestimme hallitukselle on selvä: jo riittää! Ei ole oikein, että työllisyyttä parannetaan tässä maassa ilman meidän suostumustamme.

 

Olen kiitollinen siitä että tulitte. Erityisen iloinen olen teistä kaikista työttömistä, jotka tulitte tänne, vastustamaan uudistusta, joka itse asiassa hyödyttää teitä. Tämä on todellista solidaarisuutta. Suurimmalla osalla teistä aktiivimalli kasvattaa työttömyysturvaa. Ja kun katsotaan hallituksen kymppilistaa, siinä on aktiivimallin rinnalla yhdeksän muuta toimenpidettä. On muun muassa pitkäaikaistyöttömien päästäminen eläkkeelle, nollatuntisopimusten reilut pelisäännöt, työttömyysturvalla opiskelu. Kaikki nämä ovat hyviä teille, mutta huonoja meille, koska me emme saaneet näitä aikaan ollessamme joskus vallassa.

 

Vielä kerran kiitos, että tulitte. Ottakaa ilmapalloja. Käykää hakemassa Antti-pastaa tuolta vaalimökiltä. Nyt annan puheenvuoron seuraavalle puhujalle; Li, ole hyvä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tuohon puheen loppukaneettiin pitäisi liittää: "Pääministeri lopeta kansakuntamme kaaosmainen tila, korjaamalla virhearviosi! Näillä touhuilla tulet yhteiskunnalle liian kalliiksi".

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

V. 2017 Suomen työttömien määrä laski yli 60.000 !

Voi tätä kaaosta. Demarien nelivuotisen hallitustaipaleen lopussa viimeksi v. 2015 keväällä työttömiä oli liki puoli miljoonaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kuten kaikki tiedämme, Suomen talous on kääntynyt kasvuun. Työllisyys paranee. Vienti vetää."

Puppupuhetta, mitään kasvua ei ole näkyvissä paitsi velan ja työttömyyden osalta. Tilastoilla on saatu lukuja vöhän nätimmäksi ja pieni viennin lisäys ei tuo edes uusia työpaikkoja. Automatisaatio ja digitalisaatio tulevat vielä vähentämään työllisyyttä kuten myös laskeva ostovoima. Sipilä on antanut verovaroille kyytiä tuhlaamalla joka rakoon mitä on löytänyt.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#3 Loistavaa "analyysiä" vailla faktoja. En tahdo olla ilonpilaaja, mutta https://yle.fi/uutiset/3-9523939

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Itseasiassa näinhän sanoin, tarvitsemme automatisaatiota pysyäksemme kilpailukykyisenä, mutta kansantalous näivettyy koska työttömyys lisääntyy ja kotimainen ostovoima supistuu, suunta on ollut sama jo vuosikymmenet. Robotit eivät maksa veroja ja suuryhtiölle on annettu verovapaus jota kutsutaan aktiiviseksi verosuunnitteluksi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei muuta irtoa asiasta kuin sanoja toisten suuhun?

Tämähän uusi metka tapa politiikkaan.

Toimituksen poiminnat