Huono perhevapaauudistus kaatui

Hallituksen trio päätti tänään, että perhevapaauudistusta ei tehdä tällä vaalikaudella. Siniset voivat olla päätökseen tyytyväisiä, koska pöydällä olleet hahmotelmat olivat kaikki kehnoja: punavihreää hapatetta. Nykytilaan verrattuna perheiden asema olisi huonontunut. Uudistuksella ei ollut kummoisia työllisyysvaikutuksia mutta hintalappu sen sijaan kasvoi massiiviseksi. Ei uudistuksia kannata tehdä vain uudistamisen ilosta.

 

Meille Sinisille ovat tässä kohden tärkeitä perheiden itsemääräämisoikeus sekä kotihoidontuki. Jälkimmäiseen olisi nyt haluttu tehdä merkittävät leikkaukset. Ei käy.

 

Hallituksen kannattaa miettiä seuraavaksi, miten lapsiperheiden vanhempia saadaan nykyistä paremmin osa-aikatöihin. Äitiysvapaan alkamisajankohta voisi olla joustavampi. Lisäksi voitaisiin kokeilla äideille räätälöityjä työvoimapalveluita. Tämänkaltaisilla toimilla olisi huomattavasti suurempi vaikutus siihen, että lapsiperheiden vanhemmat saadaan vahvemmin työmarkkinoille.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

"Huono perhevapaauudistus kaatui", otsikossa lukee. Voisiko valtiosihteeri kertoa, mikä oli tarkkaan ottaen se perhevapaauudistuksen malli, joka tässä kaatui? Se kun on jäänyt tässä vähän hämäräksi.

Toimituksen poiminnat