Kapinakenraali vs. isänmaallinen mies

Helsingin kaupungin ylipuutarhuri Jan Vapaavuori on kunnostautunut viime kuukausina kapinakenraalina, jonka tavoite on kaataa hallituksen sote- ja maakuntauudistus. Hän on saanut haalittua taakseen laajan tuen erityisesti oppositiosta, joka on tietysti aina auliina vastustamaan hallitusta.

 

Kaupunkibulevardien varrelta kulkueeseen ovat lähteneet jopa kommunistit (vai mikä vasemmistoliitto se nykyään onkaan), jotka käsittääkseni yleensä eivät ole kovin innostuneita porvareiden palvelemisesta, sekä perussuomalaiset, jotka vielä hallituksessa ollessaan kannattivat kyseisiä uudistuksia.

 

Helsinkiläisenä toivoisin, että kaupungin johto voisi keskittyä yhteisten asioiden hoitamiseen eikä tällaiseen typerään oman edun tavoitteluun ja politikointiin. Arhinmäki ja muu palvelusväki voisi roudata Vapaavuoren kantotuolissaan joskus vaikka meille Itä-Helsinkiin kuulemaan, millaisia toiveita asukkailla on.

 

Koko maakunta- ja soteuudistuksen pohjaksi linjattiin marraskuussa 2015, että uudistus toteutetaan 18 maakunnan mallilla. Syksyllä 2016 maakuntajaosta järjestettiin laaja lausuntokierros. Pääkaupunkiseudulle tarjottiin sillon mahdollisuus omaan ratkaisuun, jos kunnat tekisivät siitä yhteisen, perustellun esityksen. Sellaista ei tullut.

 

En myöskään muista, että kevään 2017 kuntavaaleissa nyt esiin nousseet huolet olisivat olleet kenenkään agendalle.

 

Kokoomukselle tämä on kurja tilanne. Yksillä rattailla ajaa Petteri Orpo mielessään koko isänmaan etu; toisilla kieseillä hurjastelee omaa etuaan miettivä Jan Vapaavuori. Edellytykset yhtenäisyydelle ovat heikot.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Päivän yllättävin väite: Orpolla on mielessään isänmaan etu!

Voi ollakin, mutta se isänmaa ei ole Suomi vaan raha pörriäisineen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Vaikka Vapaavuorta ei tarvitse palvoa, sen verran voisi olla käytöstapoja, että kirjoittaa hänen tittelinsä oikein. Myöskään kommunisti-heitto ei osoita kovinkaan kehittynyttä tyylitajua.

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että sinisten hallitusryhmän valtiosihteeri puolustaa tiukasti jokaista hallituksen liikettä. Muutaman ajatuksen voisi kenties uhrata sille, että miksi Helsingissä - siis kuntatasolla - vastustetaan tätä uudistusta jopa kokoomuksen voimin. Voisiko vika olla uudistuksessa? Helsingin kaupungin johto keskittyy Helsingin asioiden hoitamiseen, ja ovat siinä asioiden hoitamisessa näemmä tulleet siihen tulokseen, että hallituksen jyräämä uudistus on Helsingin kannalta huono. Ehkä heidän pitäisi olla hiljaa, kun valtiosihteeri ärähtää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Helsingille valtiollinen itsenäisyys ja Vapaavuorelle elinaikainen johtajuus kuten Kiinan päämiehelle.

Suomen pääkaupungiksi joku keskeisemmällä paikalla sijaitseva kaupunki logistisesti onnettomassa paikassa sijaitsevan Helsingin tilalle, joka todennäköisesti tulee ennen pitkää huuhtoutumaan mereen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Arvostamani Tuurekin sitten osoittautui helsinkivastaiseksi?? Turun palo ja Oulun vientikaupan tyrehtyminen olivat epätoivottuja tapahtumia, mutta eivät olleet silloisten suomalaisten tai helsinkiläisten syytä sille, että pääkaupunki tuli etelään.

Jos pääkaupunkia joskus vaihdetaan, ehdotan Jyväskylää. Yksisuuntaisia katuja riittää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Vapaavuori-case on tehnyt monesta ainakin tämän yhden asian osalta helsinkivastaisen.

Muuten, eikö itsenäisyys olisi Helsingille onneksi ja olenkin oikeastaan helsinkimyönteinen?

Ehkä "vähän" aikaista alkaa pohtimaan uutta pääkaupunkia, mutta esittämäsi Jyväskylä kyllä kelpaisi. Hieno ympäristöhän siellä on jonka keskelle voisi rakentaa tarvittavat hallintotilat.

Piällysmiehet haluaisivat varmaan Kuopion, rievänsyöjät Tampereen ja uskon että bittiviljelijät näkisivät mielellään Oulun pääkaupunkina. Turkua en nyt kelpuuttaisi, koska se on jo pääkaupunkina ollut. Kaiken lisäksi se on yhtä syrjässä kuin Helsinki.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Yritän tässä kehitellä yhteisnimikettä tälle Helsingin kaupunginvaltuuston manifestille niin mikä se olisi, punavihervasemvapaavuori epäpyhä alliansi. En halua liittää PS, RKP ja KD samaan leirin liittoutumaan koska he tuskin kannattavat Karl Marxin ajatuksia.

Nyt kyllä on kyseessä isänmaan etua vaalivat Petteri Orpo ja Juha Sipilä sekä Sampo Terho oikealla asialla jota desantoi tämä muodon vuoksi Brezneviläisen taantumuksen antikorporaatio.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"En halua liittää PS, RKP ja KD samaan leirin liittoutumaan koska he tuskin kannattavat Karl Marxin ajatuksia."

Pakkohan se on liittää kun samassa revohkassa täysin rinnoin olivat kokkareiden ym. mukana. Ei tässä mitään armoa kenellekään pidä antaa vaikka mukanaolo omia puoluesympatioita loukkaisikin. Kolme valtuutettua ilmoitti erilaisen mielipiteen, loput marssivat Vapaavuoren rupsun hajussa.

Toimituksen poiminnat