Vallan himoa

Vielä vuosi. 365 vuorokautta. Sitten on vaalit. Silloin koittaa viimein mahdollisuus päästä eroon tästä kamalasta porvarikyykyttäjähallituksesta.

 

Jo riittää! Valta vaihtukoon!

 

(Sshhh... Olen vasemmistovihreiden puolueiden, ammattiyhdistysliikkeen ja politiikan toimittajien yhteisessä symposiumissa. Piiloutuneena siivouskomeroon kuuloetäisyyden päähän tuosta uhoa huokuvasta joukosta. Blogini tulee tällä kertaa suorana lähetyksenä täältä. Jatka lukemista. En voi nyt puhua. Yritän raportoida tarkkaan kaiken kuulemani.)

 

Kolme vuotta olemme odottaneet. Kolme pitkää vuotta. On tämä hemmetti vieköön tuntunut suorastaan ikuisuudelta. Kärsivällisyyttä on koeteltu. Onko kukaan laskenut, kuinka monta kertaa olemme yrittäneet saada hallituksen hajalle? Ja onko kertaakaan päästy edes lähelle?

 

Persut sentään saatiin palasiksi. Se on hyvä. Nykyisellään se puolue on maahanmuuttohörhöjen hallussa. Niihin ei tarvitse enää kiinnittää huomiota. Hallitukseen ne eivät kuitenkaan tule. Eihän kukaan halunnut niitä tännekään. Samantekevää mitä ne öyhöttävät. Siniset on isompi uhka. Mutta nyt täytyy varmistaa, että niiden homma ei lähde lentoon.

 

Jos tästä kaudesta jotain hyvää hakee niin se on tietysti se, että nykyinen hallitus on tehnyt paljon ikäviä mutta samalla tarpeellisia uudistuksia. Kyllä ne sotenkin saavat aikaan, mutta siitä huolimatta meidän täytyy haukkua ja vastustaa sitä viimeiseen asti. Jopa työllisyystavoite näyttää toteutuvan. Mutta muistetaan siinäkin epäillä sitä viimeiseen asti.

 

Haluan kiittää mediaa siitä, kuinka hienosti olette pitäneet yllä mielikuvaa kansaa kyykyttävästä hallituksesta. Sipilä on ylimielinen vallankäyttäjä, joka ei osaa johtaa. Orpo on suuryritysten ja rikkaiden juoksupoika. Ja Terho on näiden kahden sylikoira. Ja Soini vain reissaa maailmalla veronmaksajien laskuun.

 

Talous on kääntynyt nousuun ja vienti vetää. Työttömyys paranee. Mutta muistakaa: mikään näistä ei ole hallituksen ansiota. Paitsi sitten ensi kaudella kun me olemme vallassa.

 

Kuulostaa niin hyvältä. Me olemme vallassa.

 

Tässä on kuulkaa hyvä pohja meille lähteä jakamaan hyvinvointia ihmisille. Nostetaan sitten muuten kaikkia etuuksia. Jos ei rahat meinaa riittää, niin sitten nostetaan vähän verojakin. Siihen on nyt varaa, kun nämä pellet ovat laskeneet sitä niin reippaasti.

 

Sitten täytyy saada symbolisia muutoksia heti siihen alkukauteen. Muutoksia, jotka korostavat henkisen ilmapiirin muuttumista meidän valtaantulon myötä.

 

Joo, tuo kuulostaa hyvältä.

 

Voitaisiinko me esimerkiksi määrätä kaikkiin valtion virastoihin Suomen lipun rinnalle EU- ja sateenkaariliput? Toimistoihin, kouluihin... ihan kaikkialle.

 

Ja sukupuolikiintiöt myös muunsukupuolisille. Ei vain naisille.

 

Muistakaa nyt sitten nostaa lehdistön tukea. Me olemme olleet ahtaalla jo pitkään.

 

Ilman muuta. Ja aktiivimallihan me puretaan heti, eikö niin?

 

Eikä peruta. Sehän parantaa työttömyysturvaa suurimmalla osalla. Ja parantaa osaltaan työllisyyttä. Ei siitä kannata luopua. Haukutaan sitä vain alkuun ihan helvetisti ja sanotaan, että yritettiin sitä perua, mutta lainsäädännöllisesti se osoittautui liian kalliiksi ja monimutkaiseksi.

 

No mutta kaikki tämän kyykyttäjähallituksen leikkaukset perutaan täysimääräisesti!

 

Ja työmarkkinoilla kitkekään sitten se paikallinen sopiminen pois. Valta kuuluu keskusjärjestöille Hakaniemeen.

 

Voitaisiinko me myös kriminalisoida EU:n arvostelu? Olisimme siinä ensimmäisiä unionissa. Komissio varmasti kiittäisi ja kehuisi meitä.

 

Meidän täytyy myös parantaa Suomen brändiä maailmalla. Jos linjattaisiin, että Suomessa turvapaikka kuuluu kaikille. Ei anneta enää yhtäkään kielteistä päätöstä.

 

Nämä ovat kaikki erinomaisia ideoita. Tuokaas lisää sitä skumppaa. Nyt skoolataan tulevalle hallitukselle. Valta vaihtuu ja pian!

 

Jes! Pitäisikö tilata tänne jotain ruokaa? Alkaa olla vähän nälkä.

 

Tilataan ihmeessä. Minä otan jotain tuhtia pastaa. Entä sinä?

 

Minulle tulee fantasiapizza neljällä täytteellä: tofu, jauhomato, nyhtökaura ja kuusenkerkkä.

 

Hei nyt lauletaan kaikki yhdessä: Vuosi valtaanpääsyyn on, laskin aivan itse eilen...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miten siniset voi olla uhka alle kahden prosentin kannatuksella?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kannattaa palauttaa mieliin tilanne 4 vuotta sitten kun nykyiset oppositiopuolueet olivat hallituksessa. Hallitus oli hajoamassa, vasemmistoliitto oli jo livistänyt ja Katainen pakkaili laukkujaan. Talous oli retuperällä, vaihtotase pahasti pakkasella, työttömyys selvästi nykyistä korkeampi ja velkaantuminen vauhdissa. Poliitikot luottavat kovasti äänestäjen muistin lyhyyrteen. Toivon totisesti, että ovat väärässä myös muiden kuin minun suhteeni.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Peräkontista pärähtää. Tämähän on riemukasta!

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Ylimielinen sarkasmi on vähän hassu valinta tyylilajiksi kirjoittajan tausta huomioiden. Mutta kukin taaplaa tyylillään.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

En tiedä kirjoittajan taustasta mitään, mutta luin juuri pari vastaavaa parodiakehitelmää muualta.
Tässä oli huomattavan hento ote niihin verrattuna.
Joskaan nekään eivät onnistuneet kovin hyvin.

Pulma taitaa olla se, että opposition herjaaminen tällä tyylillä ja näillä teemoilla ei oikein pure vahvastikaan terästettynä.

Mikähän siinä onkin?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nyt ovat puna- ja valkosolut tainneet saada ulkopuolista seuraa verenkuvaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Tervetuloa hallitusvuoroon sosialistit.
Tasapuolisuuden nimissä se on teidän vuoronne kyykyttää.

Toimituksen poiminnat