Kaikki blogit puheenaiheesta Ammattiyhdistykset

Kokoomuksen Jaskari haluaa korottaa palkansaajien veroja

Harri Jaskari ehdotti perjantaisessa blogissaan ammattiyhdistysten jäsenmaksujen verovähennyksen poistoa. Käytännössä tämä tarkoittaisi liittoon kuuluville palkansaajille veron korotusta, sillä he maksaisivat enemmän veroja vähennysoikeuden poiston myötä.

Kokoomuksen Jaskari kirjoittaa: 

Yleishyödylliset lakot

Viime päivinä on kohistu ammattiyhdistysliikkeen suurista omaisuusmassoista – eikä turhaan. Metallityöväen liiton nettovarallisuus on yli 200 miljoonaa euroa ja yli 100 miljoonan pääsevät JHL, PAM, OAJ, tekniikan Akateemiset ja PRO.

Sehän on hyvä, että Suomi vaurastuu. Kysymys on kuitenkin siitä, miten vaurastuu. Verovapaat jäsenmaksut ja sijoitustuotot paisuttavat vuodesta toiseen ammattiliittojen varallisuutta.

Työttömyys on vasemmistopoliitikkojen ja AY-liikkeen vika

Kansanedustaja Anna Kontula kirjoittaa tärkeää asiaa siitä, miten työttömyys ei ole työttömien vika, vaan nykyisten numeroiden valossa matemaattinen välttämättömyys. On ihan sama, miten ahkeria työttömät ovat, mikäli kymmentä työtöntä kohti on auki vain yksi työpaikka. Vaikka työnhakija olisi miten motivoitunut työnhakija, töitä ei motivaatiolla tule löytymään, mikäli avoimia työpaikkoja ei ole.

AY-liikkeen sisäpiiridiili

Eli kuinka verovaroilla maksetuista asunnoista kotiutetaan verotonta tuloa.

 

Ostaja

Y-säätiö, yleishyödyllinen ja poliittisesti sitoutumaton yhdistys, jonka tehtävä on vähentää asunnottomuutta.

Edustaja: Matti Harjunniemi

Kriisitiedotonta uhkailua

Palvelualojen ammattiliitto PAMin aktiivit uhkailevat nyt yleislakolla. Jo aiemmin yleislakolla ja "Suomen pysähtymisellä" ehti uhkailla Rakennusliiton Kyösti Suokas.

Yhteiskuntavastuullisuussopimus kansalaisten kanssa?

Neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta kariutuivat eilen ja pääministeri Juha Sipilä ilmoitti, että hallitus ryhtyy nyt hakemaan korvaavia toimenpiteitä yhteiskuntasopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Syytä onkin, sillä kansantaloutemme kasvuluvut sukeltavat jyrkimmin koko Euroopassa.

Tyhmä kysyy: mitä ihmettä tarkoittaa yhteiskuntasopimus?

Pikku-Mustan filosofillamme oli taas uusi keskustelu, tällä kertaa yliopiston talonmiehen kanssa. Hän oli monta kertaa yrittänyt soittaa Juha Sipilälle, mutta kiireittensä takia Sipilä ei ollut ehtinyt vastata puhelimeen enää ollenkaan ensimmäisen puhelun jälkeen. Ehkä se ensimmäinen puhelu oli ollut liian vaikea sisällöltään, ja Sipilää pelotti. Tyhmillä filosofeilla kun tuntuu yleisemminkin esiintyvän keskustelua häiritsevää pelottavuutta.

Sillä aikaa Suomessa järjestettiin yleislakko

Suomenlinnassa tapahtuvat asiat olivat Suomen puolella jääneet mediassa vähäiselle huomiolle, sillä Suomen puolella tapahtui paljon ja hurjia. Juha Sipilä oli jo pitkään yrittänyt saada aikaan yhteiskuntasopimusta työmarkkinajärjestöjen kanssa, mutta ne olivat liukkaita kuin saippuat. Tilanne oli edennyt siihen, että työehtosopimukseton tila oli lähestymässä, ja ammattiyhdistysliikkeet olivat tihenevään tahtiin alkaneet pelotella yleislakolla.

PersKeKo-hallituksen kolmen koplalla oli taas neuvonpitotilaisuus.

Miksi työntekijöiden ja opiskelijoiden edunvalvontaa vastustetaan?

Eturyhmäpolitikointi tarkoittaa sitä, että tietyt kansalaisryhmät löytävät keskenään yhteisiä intressejä ja pyrkivät rahoituksen keinoin ja mielipiteenilmaisuin vaikuttamaan vallanpitäjiin saadakseen mahdollisimman suuren osan aiotuista veronkevennyksistä ja tuista juuri itselleen ja puolustaakseen aikaisempia etujaan kiivaasti. Merkittävä osa vuotuisten valtion budjettien sisällöistä liittyy tavalla tai toisella eri eturyhmien intressien väliseen tasapainotteluun.

Yksin vai Kaksin – odotettu järjestöhanke

Eilen oma ammattiliittoni JHL päätti olla mukana keskusjärjestön uudistumishankkeessa. Keskusjärjestöjen yhdistymishanke on hyvä ja monen ay-toimijan ja jäsenen jo pitkään odottama uutinen.  Toivon mukaan hanke menestyy, ja jäsenet ovat laajasti uudistuksen takana. Vain sellainen uudistus voi onnistua, jolla on puolellaan jäsenten kannatus ja voima.  Kysymys ei saa olla pelkästään uudesta keskusjärjestölaatikkoleikistä tai ”uuden putiikin pystyttämisestä”, kuten eräs toimittaja totesi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä